اختلال خواب و بیخوابی از مشکلات دنیای امروز است. بسیاری از افراد برای رفع بیخوابی که از استرسها و اضطرابهای روزمره نیز ناشی میشود به مصرف قرصهای آرامبخش و یا خوابآور روی میآورند. مشکل زمانی بروز میکند که فرد در اثر استفاده بلندمدت و خارج از تجویز پزشک، دچار وابستگی مصرف شده و در واقع مصرف این قرصها موجب بروز عوارضی برای فرد میشود. با توجه به اینکه قطع خودسرانه قرص نیز تاثیرات منفی بر سلامت روانشناختی بیماران دارد، در این مطلب در مورد بهترین روش ترک قرص خواب صحبت میکنیم.
ساز و کار تاثیرگذاری قرص خواب چیست؟
به طور کلی قرصهای خوابآور با تضعیف سیستم عصبی مرکزی و کاهش فعالیت آن، موجب پایین آمدن سطح هوشیاری فرد شده، در نتیجه عملکرد سیستم سمپاتیک کاهش پیدا میکند و در نهایت به بروز احساس سستی و خوابآلودگی در فرد منجر میگردد.
چرا قرص خواب اعتیادآور است؟
مصرف بیش از حد برخی مواد و قرصها میتواند منجر به وابستگی در مصرفکننده شود. در مورد قرص خواب نیز در صورت مصرف در بلندمدت و در دوزهای بالا یا به صورت خودسرانه و بدون نسخه پزشک، به وابستگی منجر میگردد.
یکی از مشکلات در زمینه خاصیت اعتیادآوری قرص خواب این است که معمولا فرد تنها پس از قطع مصرف، متوجه وابستگی به این قرصها خواهد شد. همچنین بسیاری از بیماران در ابتدا با تجویز پزشک برای مصرف در کوتاه مدت شروع به استفاده از این داروها کردهاند، ولی پس از مدتی بدن به دوز تجویزی عادت کرده و فرد به صورت خودسرانه اقدام به افزایش دوز مصرفی میکند و همین عامل موجب وابستگی شدید به قرص خواب خواهد شد. در چنین شرایطی لازم است تا فرد به جای قطع ناگهانی و خودسرانه این نوع قرصها و بروز عوارض روانشناختی شدید، برای درمان با بهترین روش ترک قرص خواب به یک کلینیک ترک اعتیاد دارای مجوز مراجعه کند.
سوء مصرف قرص خواب در افراد چه علائمی دارد؟
مصرف قرص خواب در بلندمدت ممکن است به بروز علائمی مانند حالت تهوع، استفراغ، افسردگی، تعریق بیش از حد، ضربان قلب نامنظم و مشکلات تنفسی منجر گردد. همچنین برخی علائم وابستگی به چنین قرصهایی شامل موارد زیر است:
- سردرد و سرگیجه
- فراموشی
- فشارخون بالا
- خوابآلودگی
- عدم هماهنگی
- افسردگی
بهترین روش ترک قرص خواب چیست؟
بهترین روش ترک قرص خواب استفاده از روشهای اصولی و علمی معتبر برای درمان وابستگی به این داروها است. چنین روشی منجر به ترک همیشگی با کمترین عوارض و ناراحتیهای ناشی از ترک مصرف میشود. بدین منظور لازم است برای درمان وابستگی به انواع قرص خوابآور شامل ترک قرص آلپرازولام، ترک قرص زولپیدم و ترک قرص کلونازپام به یک کلینیک ترک اعتیاد معتبر مراجعه و از خدمات درمانی اصولی و به روز این مراکز استفاده کنید. در کلینیک روانپزشکی و ترک اعتیاد روزمهر خدمات زیر به مراجعهکنندگان برای ترک قرص خواب ارائه میگردد:
- برنامه درمانی توسط روانپزشک کلینیک
اولین و مهمترین گام برای ترک قرص خواب، تجویز یک برنامه درمانی منظم توسط روانپزشک متخصص ترک اعتیاد است. روانپزشکان حاضر در کلینیک ترک اعتیاد روزمهر با آگاهی کامل در مورد اثرات داروی خوابآور بر کارکرد مغز و سلامت روانشناختی بیمار، ضمن بررسی مدت زمان وابستگی و دوز مصرفی و ارزیابی شرایط روانشناختی فرد به خصوص اختلالات روانشناختی که منجر به بروز سوء مصرف این قرصها شده، بهترین روش ترک قرص خواب را تحت یک برنامه مناسب برای سمزدایی برای بیماران مشخص میکنند.
- خدمات سمزدایی
یکی از مراحل مهم در ترک قرص خواب، سمزدایی بدن از داروهای خوابآور است. طی این فرایند ماده اعتیادآور از بدن دفع شده و بدن خود را با انجام عملکردهای طبیعی بدون وجود مواد اعتیادآور تطبیق میدهد. به دلیل اینکه فرآیند سمزدایی از نظر جسمانی و مخصوصا روانشناختی برای بیمار با دشواریها و عوارضی همراه خواهد بود، بهترین روش ترک قرص خواب، سمزدایی تدریجی تحت نظارت پزشک متخصص ترک اعتیاد است.
- خدمات بستری بیمارستانی
میتوان گفت که بهترین روش ترک قرص خواب، بستری شدن در یک کلینیک ترک اعتیاد معتبر و مجهز به امکانات پزشکی بیمارستانی است. در چنین شرایطی بیمار به صورت شبانهروزی تحت نظارت کادر پزشکی مجرب در ترک اعتیاد و تحت حمایتهای کادر پرستار قرار دارد و عوارض آزاردهنده ترک توسط پزشکان کنترل و درمان میشود.
- خدمات رواندرمانی
از جمله اقدامات اصولی در بهترین روش ترک قرص خواب، مشاوره با روانشناس است. روانشناسان حاضر در کلینیک روانپزشکی و ترک اعتیاد روزمهر در جلسات مشاوره فردی و گروهی اقدام به شناسایی و درمان مشکلات روانشناختی مرتبط با وابستگی به قرص خواب میکنند. در این نوع داروهای اعتیادآور به دلیل تاثیرگذاری روی مغز، هم سوء مصرف و هم فرایند ترک با مشکلاتی مانند استرس و اضطراب همراه است که لازم است مورد درمان قرار گیرند. به علاوه اصولا بیماران درگیر سوء مصرف داروهای خوابآور به دلیل ابتلا به مشکلات روانشناختی مانند افسردگی، انواع اضطرابها یا در مواجهه با استرسهای معمول زندگی و مشکلات خانوادگی و اجتماعی به آرامش کاذب این داروها پناه آوردهاند و لازمهی ترک قرص خواب در این بیماران درمان مشکلات و اختلالات روانشناختی است.
خدمات رواندرمانی که در کلینیک ترک اعتیاد روزمهر به مراجعین ارائه میگردد شامل جلسات مشاوره فردی و گروهی، رفتار درمانی شناختی (CBT)، خانوادهدرمانی، گروهدرمانی و زوجدرمانی است که به بیماران کمک میکند پس از بهبود سلامت روانشناختی به جامعه بازگردند.
در جلسات رواندرمانی، بیماران با روشهای مقابله با استرس بدون مصرف دارو آشنا میشوند و قادر خواهند بود پس از ترخیص، بدون لغزش و وسوسهی مصرف دارو، محرکهایی را که آنان را به مصرف دوباره قرص خواب تشویق میکند، کنترل کنند. همچنین بیماران با مهارتهای مقابله با استرس به روشهای مثبت و سالم آشنا میشوند. تجربیات ما در کلینیک ترک اعتیاد روزمهر، اثربخشی کسب چنین مهارتهایی در ترک قطعی و همیشگی انواع قرص خواب و آرامبخش را ثابت کرده است.
ایمپلنت نالتروکسان در ترک قرص خواب چه تاثیری دارد؟
داروی نالتروکسان و ایمپلنت آن از روشهای مورد استفاده در کلینیک روانپزشکی و ترک اعتیاد روزمهر برای درمان وابستگی به انواع مواد مخدر، محرک، توهمآور، الکل و داروهای اعتیادآور است. تجربیات ما در استفاده از ایمپلنت نالتروکسان پس از سمزدایی در بیماران مبتلا به وابستگی به قرص خواب نشان داده که این دارو نقش مهمی در کاهش وسوسهی بازگشت به سوء مصرف این نوع داروها دارد. به دلیل اینکه داروهایی مانند قرص خواب مستقیما بر مغز مصرفکننده تاثیر میگذارند و نالتروکسان با مسدود کردن گیرندههای مغزی موجب از بین رفتن تمایل به مصرف مجدد در بیماران میشود.
بهترین روش ترک قرص خواب چه مدت طول میکشد؟
مدت زمان لازم برای انجام کامل فرایند سمزدایی و ترک قرص خواب در هر فرد، با توجه به دوز مصرفی، مدت زمان سوء مصرف، شرایط جسمانی و مخصوصا سلامت یا درگیری با مشکلات روانشناختی متفاوت است. علائم ترک قرص خواب از چند ساعت تا چند روز بعد از قطع مصرف، بروز میکند. پس از گذشت یک تا دو هفته هم عوارض ترک و هم تمایل به مصرف مجدد قرص خواب با کاهش مواجه خواهد شد. البته ممکن است برخی علائم روانشناختی مانند بیخوابی، استرس و اضطراب یا تغییرات خلقی برای مدت بیشتری باقی بماند، اما این عوارض نیز با مصرف داروهای تجویز شده توسط روانپزشک مرکز ترک اعتیاد و ادامهی جلسات رواندرمانی با روانشناس به مرور کاملا از بین خواهند رفت.
سخن نهایی
مصرف داروهای خوابآور مانند قرص خواب به دلیل ویژگی آرامبخشی و ضداسترس بودن، پس از مدتی با عادت بدن به دوز تجویزی، منجر به افزایش خودسرانه دوز مصرفی توسط بیمار خواهد شد. در نتیجه به دلیل خاصیت اعتیادآوری این قرصها، فرد خود را با وابستگی شدید و درگیری با علائم جسمانی، خلقی و روانشناختی ناشی از سوء مصرف این داروها مواجه میبیند و لازم است به سرعت برای درمان با بهترین روش ترک قرص خواب به کلینیکهای ترک اعتیاد دارای مجوز مراجعه نماید. فراموش نکنید که بهترین جایگزین چنین داروهایی درمان مشکلات اصلی و اختلالات مرتبط با اضطراب، استرس و بیخوابی است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ویژگیها و شرایط درمان با بهترین روش ترک قرص خواب در کلینیک روانپزشکی و ترک اعتیاد روزمهر میتوانید با شماره 880694450- 021 با ما تماس بگیرید و از مشاوره رایگان برای ترک قرص خواب با توجه به شرایط اختصاصی خود یا عزیزانتان استفاده کنید.