واتس آپ کلینیک

بهترین روش ترک شیشه کدام روش است؟

شیشه یکی از قوی‌ترین مواد اعتیادآور و از نوع مواد محرک و روان‌گردان است. در واقع شیشه که با نام‌هایی مانند آیس و کریستال نیز در بازار وجود دارد، به صورت مصنوعی و در آزمایشگاه، از یک ماده صنعتی به نام مت آمفتامین تولید می‌شود و مانند برخی دیگر از مواد اعتیادآور مانند تریاک، هروئین، کوکائین، ماری جوانا و غیره منشأ گیاهی در طبیعت ندارد. متاسفانه اخیرا مصرف این ماده محرک در میان اقشار مختلف و مخصوصا جوانان رواج پیدا کرده است. ولی به دلیل عوارض خطرناکی که مصرف شیشه برای بدن و مخصوصا مغز ایجاد می‌کند، لازم است بیماران هر چه سریع‌تر برای درمان با بهترین روش ترک شیشه به کلینیک‌های مجاز ترک اعتیاد مراجعه نمایند. در این مطلب در مورد علائم مصرف شیشه، بهترین روش ترک شیشه، به همراه روش‌های کاهش عوارض ترک این ماده محرک توضیحاتی به شما عزیزان ارائه خواهیم داد.

مصرف شیشه با چه علائمی در فرد همراه است؟

علایم فرد معتاد به شیشه، عبارتند از:

  • علائم رفتاری اعتیاد به شیشه

توهمات 

بدبینی 

پارانوئید

 

  • علائم جسمی اعتیاد به شیشه

فعالیت بیش از حد 

انرژی زیاد

لرزش دست

خراب شدن دندان

عوارض مصرف شیشه

بسیاری از بیماران دارای وابستگی به شیشه به منظور رهایی از مشکلات، فشارها و استرس‌های زندگی به مصرف شیشه روی آورده‌اند. ولی اگر این افراد در مورد عوارض جبران‌ناپذیر مصرف شیشه در بلندمدت بر بدنشان هم از نظر جسمانی و هم از نظر روان‌شناختی به آگاهی برسند و در عملکردهای اجتماعی، تحصیلی، شغلی و عاطفی خود با مشکلات ناشی از وابستگی به این ماده اعتیادآور مواجه شوند، احتمال بسیار زیادی وجود دارد که داوطلبانه برای ترک این ماده محرک اقدام کنند و شخصا در جست و جوی یافتن بهترین مرکز ترک اعتیاد باشند.

عوارض مصرف شیشه

مصرف شیشه در کوتاه‌مدت به دلیل تاثیر مستقیم روی مغز و آزادسازی دوپامین در بدن باعث افزایش انرژی، بهبود تمرکز و هوشیاری، عدم احساس خستگی، و مخصوصا احساس سرخوشی خواهد شد. ولی عوارض مصرف شیشه در بلندمدت بسیار جدی و خطرناک است و مشکل اصلی نیز از این‌جا به وجود می‌آید که بیمار بدون این‌که بخواهد، به یکباره خود را درگیر وابستگی به این ماده محرک می‎بیند. 

از عوارض مصرف شیشه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افزایش دمای بدن
  • تهوع
  • افزایش ضربان قلب
  • گشاد شدن مردمک‌ها
  • اختلالات جنسی
  • ساییدن دندان‌ها (دندان قروچه)
  • اختلال در حافظه کوتاه‌مدت
  • آسیب مغزی
  • آسیب به کلیه
  • مشکلات کبدی
  • کاهش اشتها
  • از دست دادن وزن
  • خستگی و بی‌حالی
  • ابتلا به کم‌خونی
  • کابوس شبانه
  • اضطراب و تشویش
  • افسردگی شدید
  • پرخاشگری
  • توهم و سوء ظن
  • روان‌پریشی و پارانویا
  • زودرنجی و انزوا

از مزایای ترک شیشه، قطع شدن این علائم و عوارض است.

بهترین روش ترک شیشه چیست؟

روش‌های ترک شیشه مختلفی وجود دارد اما برای درمان وابستگی به شیشه روش واحدی وجود ندارد که قابل تعمیم به کلیه‌ی بیماران باشد. بلکه بهترین روش ترک شیشه برنامه‌ی درمانی است که توسط پزشک متخصص برای هر فرد به صورت اختصاصی تجویز می‌گردد.

در کلینیک روانپزشکی و ترک اعتیاد روزمهر ابتدا کادر درمان متخصص ترک اعتیاد شامل پزشک، روانپزشک و روانشناس با بررسی شرایط جسمانی، وضعیت روان‌شناختی و شرایط اعتیاد هر فرد یعنی میزان مصرف و مدت وابستگی به شیشه بهترین روش ترک اعتیاد را برای بیمار تعیین می‌کنند. حتی در مورد برخی مواد اعتیادآور مانند شیشه، نوع مصرف این ماده خطرناک نیز می‌تواند در تعیین روش درمان مناسب تاثیرگذار باشد و لازم است در فرایند درمان مورد بررسی قرار گیرد.

 بنابراین ابتدا بیمار تحت مشاوره رایگان ترک شیشه قرار می‌گیرد، در این جلسه بطور کلی مراحل درمان و چگونگی ترک شیشه توضیح داده خواهد شد. سپس یک سری آزمایشات فیزیکی از قبیل آزمایش قلب، خون، اعتیاد روی بیمار انجام می‌شود. با توجه به شرایط جسمی و روانی بیمار برنامه درمانی تنظیم شده و درمان مطابق با آن پیش می‌رود.  بطورکلی برنامه درمانیِ بهترین روش برای ترک اعتیاد شیشه شامل مراحل زیر است:

  1. سم‌زدایی برای ترک شیشه

انتخاب میان دو روش سم‌زدایی یعنی سم‌زدایی تدریجی به روش بستری و سم‌زدایی فوق سریع به عنوان بهترین روش ترک شیشه برای بیمار نیز در کلینیک روانپزشکی و ترک اعتیاد روزمهر توسط پزشک و روانپزشک متخصص ترک اعتیاد و پس از انجام آزمایشات مربوط به سلامتی و شرایط اعتیاد فرد صورت گیرد. در بیشتر بیماران به دلیل دوز بالای مصرف و طولانی بودن مدت مصرف شیشه، طی کردن دوره بستری برای انجام سم‌زدایی تدریجی موثرتر خواهد بود.

  1. روان‌درمانی و مشاوره برای ترک شیشه

همان‌گونه که در قسمت مربوط به عوارض مصرف شیشه برای بیماران نیز مشاهده کردید، ماده اعتیادآور شیشه به دلیل خاصیت توهم‌آور و محرک بودن، با مشکلات روان‌شناختی مانند ناامیدی، افسردگی، اضطراب، توهم، بدبینی و سایر موارد مشابه همراه است. همین علائم موجب میل بیشتر فرد به مصرف مجدد مخصوصا در فرایند ترک شیشه خواهد بود. بنابراین به منظور کنترل و کاهش علائم روان‌شناختی مصرف شیشه، حضور روانشناس ترک شیشه متخصص در فرایند ترک این ماده محرک الزامی است. به علاوه روانپزشکان در کلینیک ترک اعتیاد روزمهر با درمان مشکلات روان‌شناختی بیماران که در وابستگی آنان به مصرف شیشه نقش دارد، موجب کاهش امکان عود بیماری پس از بهبودی می‌شوند.

به یاد داشته باشید که یکی از مراحل مهم ترک اعتیاد شیشه در کلینیک خصوصی روزمهر، ارائه خدمات روان درمانی برای بهبود بخش آسیب دیده روان بیمار است.

  1. ایمپلنت نالتروکسان برای ترک شیشه

یکی از عوامل موثر در انجام فرایند بهترین روش ترک شیشه، ایمپلنت نالتروکسان برای بیماران پس از اتمام مرحله‌ی سم‌زدایی شیشه از بدن است. ایمپلنت داروی نالتروکسان با کاهش وسوسه در بیماران برای مصرف مواد اعتیادآور مانند شیشه و کاهش علائم محرومیت این ماده در بدن پس از ترک، نقش مهمی در درمان قطعی و همیشگی وابستگی به شیشه دارد و توسط سازمان غذا و داروی آمریکا نیز مورد تایید قرار گرفته است.

 

چگونه می‌توان با بهترین روش ترک شیشه، عوارض ترک را کاهش داد؟

بیماران پس از قطع مصرف شیشه بدن با ضعف جسمانی و مشکلات روان‌شناختی مواجه می‌شوند. در واقع عوارض ترک شیشه در فرد بروز کرده و مشکلاتی را برای او ایجاد می‌کند. ولی با استفاده از بهترین روش ترک شیشه در یک کلینیک معتبر و دارای مجوز مانند کلینیک روانپزشکی و ترک اعتیاد روزمهر، چنین عوارضی تا حد زیادی کنترل و درمان می‌شوند. به علاوه ما کلیه‌ی امکانات رفاهی را به صورت عمومی و اختصاصی برای بیماران خانم و آقا فراهم آورده‌ایم تا مراجعین عزیز در مسیر ترک این ماده خطرناک از دغدغه‌ها، استرس‌ها و محرک‌های بیرونی در امان باشند.

معمولا فرد پس از قطع مصرف در روزهای اول احساس تمایل شدیدی به مصرف شیشه دارد. هم‌چنین، علائمی مانند سردرد، اضطراب، افسردگی و بی‌قراری را تجربه می‌کند. پس از چند روز احساس خواب‌آلودگی شدید و اشتهای زیاد به سراغ بیمار می‌آید، ولی خستگی شدید و بی‌رمقی هم‌چنان ادامه خواهد داشت. سایر عوارض ترک شیشه ممکن است شامل تمایل به انزوا و تنهایی، توهم، هذیان، ضربان قلب نامنظم، لرزش دست و پا و غیره باشد.  

 ترک شیشه با استفاده از روش های نوین 

جدیدترین درمان شیشه  را می‌توان به روش‌های ترکیب داروی نالتروکسان و بوپروپیون و استفاده از روش ماتریکس انجام داد. 

  • روش ماتریکس در مرکز ترک شیشه روز مهر

این روش از الگوی ماتریکس الهام گرفته شده است. در این روش از دارو برای ترک شیشه استفاده نمی‌شود! این روش به کمک روانشناس ترک شیشه با استفاده از روان درمانی شناختی(CBT) انجام می‌گیرد. روش ماتریکس یک برنامه درمانی ۳ ماهه می‌باشد که در آن بیمار بصورت هفتگی به کلینیک ترک شیشه مراجعه می‌کند. جلسات روان درمانی با اهداف زیر به مدت نیم ساعت اجرا خواهد شد: 

  1. آشنایی بیمار و اعضای خانواده با مواد شیشه و نحوه عملکرد آن
  2. روش درمان اعتیاد به شیشه
  3. مشخص کردن موقعیت‌های خطرزای مصرف
  4. مهارت مقابله با میل و وسوسه
  5. مهارت مقابله با استرس
  6. شناسایی رفتارهای ناسالم و جایگزین کردن آن‌ها با رفتارهای سالم

در هر جلسه از بیمار تست اعتیاد به شیشه گرفته می‌شود و در صورت منفی بودن، بیمار از طریق سیستم پاداش تشویق به ادامه مسیر و روند درمان خواهد شد. البته در صورت مثبت بودن تست نیز سیستم تنبیه در این روش درمانی وجود ندارد و بیمار تشویق به ادامه مسیر و انجام تست اعتیاد در هفته آینده خواهد شد. این روش در کلینیک ترک شیشه روزمهر انجام می‌گیرد.

  • ترکیب داروی نالتروکسان و بوپروپیون

یکی از روش‌هایی که اخیرا برای ترک شیشه آزمایش شده است، استفاده از ترکیب داروی نالتروکسان و بوپروپیون است. نالتروکسان گیرنده‌های مواد مخدر را در مغز مسدود کرده و موجب کاهش شدید میل فرد خواهد شد. از طرفی بوپروپیون برای درمان افسردگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. مصرف این دو دارو می‌تواند تا حدود زیادی از عود جلوگیری کند. 

بهترین دارو برای ترک شیشه 

درمان اعتیاد به محرک‌هایی مانند متآمفتامین بسیار مهم و چالش برانگیز است و در حال حاضر هیچ داروی تایید شده‌ای توسط FDA برای ترک شیشه وجود ندارد. بنابراین نمی‌توانیم بگوییم بهترین قرص برای ترک شیشه، چه قرصی است! اما به لطف بررسی‌های محققان دارویی‌هایی وجود دارد که علائم ترک و  ولع مصرف شیشه را کاهش می‌دهند. این داروها عبارتند از:

بهترین دارو برای ترک شیشه 

بوپروپیون: یک داروی ضد افسردگی که دارای اثراتی مانند محرک‌ها است. بوپروپیون جذب مجدد دوپامین را مهار می‌کند و دوپامین را در مغز افزایش می‌دهد که این به جبران علائم ترک و نقص‌های شناختی مرتبط با مصرف شیشه کمک خواهد کرد.

مدافینیل: یک محرک غیر آمفتامینی که اثرات دوپامینرژیک دارد. فعالیت محرک‌مانند این دارو ممکن است درمان خوبی برای علائم ترک باشد. همچنین می‌تواند به توجه، حافظه و عملکردهای حرکتی در بزرگسالانی که اعتیاد طولانی مدت به مواد مخدر دارند، کمک کند.

نالترکسون: یک آنتاگونیست مواد افیونی است که به تقویت نقش حساسیت رفتاری و مسدود کردن هوس کمک می‌کند.

میرتازاپین: یک داروی ضد افسردگی که ممکن است به معکوس کردن حالت‌های القای متآمفتامین کمک کند. به عنوان یک داروی ضدافسردگی، ممکن است در ترک اعتیاد در محیط‌های سرپایی استفاده شود.

توپیرامات: یک داروی ضد تشنج و درد عصبی که دارای چندین اثر عصبی-دارویی است، از جمله تقویت GABA، یک ماده شیمیایی که به افراد کمک خواهد کرد تا احساس آرامش کنند و همچنین به عنوان یک داروی ضد ولع عمل می‌کند.

ترک شیشه چند روز طول می کشد؟

از آنجایی که برنامه درمانی هر بیمار متناسب با شرایط فیزیکی، روحی، میزان مصرف و روش درمانی تنظیم می‌شود، بنابراین ممکن است زمان ترک شیشه در افراد متفاوت باشد. اما بطور کلی زمان ترک شیشه بین یک تا سه هفته ادامه می‌یابد. 

هزینه ترک شیشه در کلینیک خصوصی روزمهر

هزینه درمان اعتیاد در کلینیک فوق تخصصی ترک شیشه در تهران کاملا بستگی به میزان مصرف، نوع بستری، مدت زمان مصرف و…دارد. بنابراین از فرد به فرد دیگر متفاوت خواهد بود. 

سخن نهایی

بهترین مرکز ترک شیشه در تهران یعنی کلینیک ترک اعتیاد روزمهر با بهره گیری از بهترین پزشکان متخصص ترک اعتیاد آماده پذیرش شما بیماران گرامی است. ترک شیشه به دلیل تاثیر بلندمدت مصرف این ماده محرک بر جسم و ذهن، با دشواری‌هایی همراه است و نیاز به انجام بهترین روش ترک شیشه تحت نظارت کادر پزشکی مجرب در ترک اعتیاد دارد. برای دریافت مشاوره رایگان در مورد روش‌ها و مدت زمان لازم برای ترک شیشه با توجه به شرایط اختصاصی خود یا نزدیکانتان با شماره‌ 880694450- 021 با مشاوران ما در کلینیک روانپزشکی و ترک اعتیاد روزمهر تماس بگیرید.

منبع: rehabs.com

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x