واتس آپ کلینیک

ترک شیشه چند روز طول می‌کشد؟

مصرف شیشه به وابستگی جسمانی و روان‌شناختی شدیدی در بیمار منجر می‌شود. به همین دلیل معمولا علائم ناشی از قطع مصرف این ماده محرک با شدت زیادی در اکثر بیماران همراه است و ممکن است در موارد مبتلا به وابستگی شدید پروسه یا برنامه ترک شیشه چند هفته به طول بی‌انجامد. اگر به دنبال یافتن بهترین مرکز ترک اعتیاد برای درمان وابستگی به شیشه برای خود یا عزیزانتان هستید، ممکن است این سوال برایتان پیش آمده باشد که ترک شیشه چند روز طول می‌کشد و با چه عوارضی همراه خواهد بود؟ ما در این مطلب اطلاعات دقیقی در مورد مدت زمان لازم برای ترک شیشه و عوارض ترک این ماده محرک به شما ارائه خواهیم داد، پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

 

پس از ترک شیشه، ماندگاری آن در بدن چند روز است؟

بر خلاف سایر محرک‌ها از جمله کوکائین که به سرعت از بدن خارج می‌شوند، مدت زمان ماندگاری شیشه در بدن زیاد است. تاثیرات مصرف شیشه بر بدن ممکن است بین ۸ تا ۲۴ ساعت ادامه داشته باشد که زمان دقیق آن به میزان ماده مصرفی، روش مصرف و ویژگی‌های بدنی افراد مختلف بستگی دارد.

 

علائم ترک شیشه از کی شروع می‌شود؟

بطور کلی بعد از تصمیم به ترک و قطع مصرف مواد مصرفی، بیمار از نظر ذهنی خصوصاً در بیماران دچار اعتیاد به شیشه، علائم ترک آغاز می‌شود. البته شدت علائم قطع مصرف شیشه، به علت وابستگی بیمار و همچنین مدت زمان مصرف بستگی دارد. به طور کلی می‌توان گفت عوارض ترک شیشه ممکن است از چند ساعت تا چند روز پس از آخرین دوز مصرفی آغاز شود.

 

علائم ترک شیشه کدامند؟

متداول‌ترین علائم ناشی از قطع مصرف شیشه در بیماران (که ناشی از واکنش‌های طبیعی بدن به دلیل رها شدن از اثرات این ماده محرک است)، شامل موارد زیر می‌باشد:

  • افزایش اشتها
  • بی‌حالی و خستگی شدید
  • خواب‌آلودگی
  • سردرد
  • مشکلات گوارشی
  • گرفتگی عضلات و درد
  • کم‌آبی بدن
  • اضطراب، بی‌قراری و عصبانیت
  • افسردگی و ناامیدی
  •  استرس
  • تمایل زیاد به مصرف مجدد
  • گیجی و سردرگمی

البته لازم است به این نکته توجه کنید که نوع روش مورد استفاده و ویژگی‌های آن در کنار مواردی مانند نظارت تیم پزشکی مجرب و متخصص ترک اعتیاد و تجهیزات رفاهی مرکز ترک اعتیاد موجب کنترل و درمان این علائم می‌گردد.

 

علائم ترک شیشه چند روز طول می‌کشد؟

بیشتر بیماران بین یک تا دو هفته مجبور به تحمل علائم و عوارض ترک شیشه هستند. البته هر چه مدت زمان وابستگی به شیشه و دوز مصرفی فرد بیشتر باشد، علائم ترک نیز ممکن است به همان نسبت بیشتر از دو هفته به طول بی‌انجامد. به عنوان مثال بیماری که به تازگی شروع به مصرف شیشه کرده و دوز مصرفی  پایینی داشته است، نسبت به بیماری که برای چند سال درگیر اعتیاد شدید به این ماده محرک است، در مدت زمان کمتری قادر به ترک شیشه خواهد بود.

عوارض ناشی از قطع مصرف احتمالاً بین یک تا دو روز پس از آخرین مصرف به اوج می‌رسد. این علائم آزاردهنده پس از پایان هفته اول رو به کاهش خواهد رفت، ولی در بیشتر موارد برای حداقل مدت دو هفته با میزان خفیف‌تری ادامه خواهد داشت. اصولا در مورد ماده محرک شیشه علائم جسمانی سریع‌تر از بین می‌روند، ولی تمایل شدیدی نسبت به مصرف این ماده محرک تا چند هفته باقی می‌ماند که مقابله با آن برای بیماران دشوار است و از خاصیت اعتیادآوری روان‌شناختی بالای شیشه ناشی می‌شود.

به همین دلیل بیماران درگیر وابستگی به شیشه به تنهایی و در منزل قادر به ترک این ماده اعتیادآور نیستند و ممکن است به دلیل عدم تحمل این عوارض به مصرف مجدد شیشه روی بیاورند و دچار لغزش شوند. بنابراین لازم است تمامی فرآیند درمان با حضور تیم پزشکی متخصص ترک اعتیاد اعم از پزشک، روانپزشک و روانشناس انجام شود تا علاوه بر کاهش عوارض ترک شیشه در فرایند انجام سم‌زدایی تدریجی شیشه از بدن بیمار، وابستگی روان‌شناختی به این ماده محرک نیز تحت درمان قرار گیرد و بیمار موفق به ترک همیشگی و بدون بازگشت شود.

 

چند روز پس از ترک شیشه هر کدام از علائم ایجاد می‌شوند؟

همان‌گونه که گفتیم، شدت و مدت زمان بروز علائم ناشی از قطع مصرف ماده محرک شیشه به مواردی مانند میزان مصرف، وضعیت سلامت جسمانی بیمار، شرایط روان‌شناختی و مدت زمان مصرف یعنی به طور کلی شرایط خود فرد و شرایط اعتیاد او بستگی دارد.

زمان‌بندی ارائه شده در ادامه مقاله، مدت زمان بروز هر کدام از عوارض ترک شیشه را در بدن بیماران به صورت کلی نشان می‌دهد و ممکن است برخی افراد فقط تعدادی از این علائم را تجربه کنند.

دو تا سه روز پس از قطع مصرف فرد دچار خستگی و بی‌حالی شدید می‌شود، به گونه‌ای که نیاز به خوابیدن برای مدت زمان طولانی خواهد داشت. هم‌چنین در این زمان بروز علائم روان‌شناختی از قبیل افسردگی، اضطراب شدید، حمله هراس یا افکار خودکشی و احساساتی مانند بدبینی یا توهم محتمل است و اکیدا توصیه می‌شود در صورت بروز هرکدام از این علائم سریعا برای دریافت مشاوره با روانشناس مرکز ترک اعتیاد خود اقدام کنید.

تمایل شدید به مصرف مجدد شیشه یک هفته پس از ترک آن شروع می‌شود و با اضطراب، ناامیدی، نوسانات خلقی و آشفتگی، تحریک‌پذیری، خستگی، مشکلات خواب، اختلال در گردش خون، درد عضلانی و سردرد همراه خواهد بود. هم‌چنین بیماران با افزایش اشتها، پرخوری و افزایش وزن مواجه می‌شوند.  

به طور کلی عوارض جسمانی ترک شیشه معمولا بین یک هفته تا ۱۰ روز پس از قطع مصرف به شدیدترین میزان می‌رسد، ولی عوارض روان‌شناختی از روز دهم تا چهاردهم در بالاترین میزان بروز می‌کند.

هفته دوم ترک شیشه با کاهش شدت نوسانات خلقی، افسردگی، اختلالات خواب ادامه پیدا می‌کند ولی تمایل شدید به مصرف شیشه کماکان ادامه خواهد داشت.

در هفته‌های سوم تا چهارم با توجه به روش‌ درمانی تجویز شده توسط پزشک متخصص تک اعتیاد، حال عمومی بیمار و هم‌چنین مشکلات خواب و نوسانات خلقی به میزان قابل توجهی بهبود می‌یابد، و بیمار انرژی بیشتری هم از نظر جسمانی و هم از نظر روان‌شناختی احساس خواهد کرد.

به منظور کنترل و درمان عوارض قطع مصرف شیشه توصیه می‌شود پیش از اقدام برای ترک این ماده محرک در مورد روش‌های درمان و سم‌زدایی کلینیک ترک اعتیاد منتخب خود و مدت زمان لازم برای تکمیل روش‌های درمانی اطلاعات لازم را کسب نمایید.

 

بهترین روش ترک شیشه چیست؟

بهترین روش ترک شیشه مراجعه به مراکز ترک اعتیاد معتبر و اقدام برای سم‌زدایی تحت نظارت پزشک و روانپزشک متخصص ترک اعتیاد است. در کلینیک روانپزشکی و ترک اعتیاد روزمهر بهترین روش ترک شیشه با توجه به شرایط بیمار و شرایط اعتیاد او مطابق یک برنامه درمانی اختصاصی برای هر فرد انجام می‌شود.

هم‌چنین کلیه بیماران در طی فرایند بستری سم‌زدایی از خدمات روان‌شناختی مانند مشاوره فردی و گروهی، روان‌درمانی و گروه‌درمانی، زوج درمانی و خانواده درمانی برخوردار می‌شوند تا ضمن درمان مشکلات روان‌شناختی، وسوسه بازگشت به مصرف پس از بهبودی به حداقل میزان ممکن برسد.

ما با آگاهی از دشواری‌ها و عوارض آزاردهنده ترک شیشه به بیماران کمک می‌کنیم، در محیطی آرام و اطمینان بخش تحت حمایت کادر روان‌درمان مجرب حاضر در کلینیک، فرایند درمان وابستگی به این ماده محرک را به اتمام برسانند.  

هم‌چنین توصیه می‌شود پس از بهبودی و ترخیص از کلینیک بیمار برای ادامه فرایند روان‌درمانی به صورت منظم به روانشناس مراجعه کند و به منظور تغییر داروهای روانپزشکی در صورت نیاز توسط در جلسات ماهانه روانپزشک ویزیت شود.

ایمپلنت نالتروکسان در ترک شیشه چه کاربردی دارد؟

ایمپلنت نالتروکسان از مراحل موثر مورد استفاده در کلینیک روانپزشکی و ترک اعتیاد روزمهر است که پس از مرحله‌ی ترک اعتیاد شیشه از بدن انجام می‌شود. نالتروکسان به عنوان یک ماده ضدمخدر تاثیر بسزایی در کاهش احتمال بازگشت به مصرف مجدد و عود بیماری دارد و مخصوصا در ترک شیشه به عنوان یک ماده محرک ایجاد کننده وابستگی شدید روان‌شناختی می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد.

 

سخن نهایی

مدت زمان لازم برای ترک شیشه نیز مانند ترک کوکائین (به عنوان یک ماده محرک دیگر) برای هر بیمار متفاوت است و به عوامل مختلفی بستگی دارد. به طور کلی میزان و مدت زمان مصرف شیشه، روش مصرف، مصرف همزمان شیشه با مواد اعتیادآور دیگر، سن بیمار، سلامت جسمانی، سلامت روان‌شناختی و ابتلا یا عدم ابتلا به بیماری‌هایی مانند اختلالات افسردگی، اضطراب، و اختلالات شخصیتی در شدت علائم مصرف، بروز عوارض ترک، طول دوره درمان و روش مناسب برای هر فرد به منظور ترک شیشه تاثیر قابل توجهی دارد.

مشاوران ما در کلینیک روانپزشکی و ترک اعتیاد روزمهر آماده ارائه خدمات مشاوره بستری رایگان و پاسخ به کلیه‌ی پرسش‌های اختصاصی شما در مورد مدت زمان لازم برای ترک شیشه، عوارض ترک شیشه و مدت زمان لازم برای درمان وابستگی به این ماده اعتیاد آور با توجه به شرایط خاص شما یا عزیزانتان هستند. در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر همین حالا با با شماره‌ 880694450- 021 با ما تماس بگیرید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x