بسیاری از افراد وابسته به مصرف تریاک تصور میکنند که هر زمان مایل باشند، میتوانند به راحتی و به تنهایی مصرف این ماده مخدر را قطع کنند. در صورتی که وابستگی به تریاک تنها جسمانی نیست و بیمار بدون اینکه آگاه باشد، دچار وابستگی روانشناختی به این ماده اعتیادآور نیز میشود. البته میزان وابستگی هر فرد به مقدار مصرف روزانه تریاک و مدت زمان آن بستگی دارد ولی به طور کلی ترک این ماده مخدر نیازمند مراجعه به بهترین مرکز ترک اعتیاد است و باید تحت نظر پزشکان و روانپزشکان مجرب در زمینه ترک اعتیاد انجام شود. در این کلینیکها، کادر درمان متخصص ترک اعتیاد با استفاده از جدیدترین روش ترک تریاک مطابق با استانداردهای به روز و علمی دنیا، عوارض دورهی ترک را برای مراجعین به حداقل ممکن میرسانند و درصد موفقیت بیمار در ترک قطعی و همیشگی افزایش قابل ملاحظهای خواهد داشت. تا پایان این مطلب با ما همراه باشید تا در مورد جدیدترین روش ترک تریاک، چگونگی انجام آن در کلینیک روانپزشکی و ترک اعتیاد روزمهر و مدت زمان لازم برای انجام این فرایند اطلاعات مفیدی کسب کنید.
جدیدترین روش ترک تریاک چگونه انجام میشود؟
برای ترک تریاک چندین مرحله وجود دارد. کلیهی مراحل درمان در کلینیک روانپزشکی و ترک اعتیاد روزمهر تحت نظر روانپزشک و پزشک متخصص ترک اعتیاد قرار میگیرد و کادر درمان تا پایان مراحل شما را حمایت خواهند کرد. همچنین جدیدترین روش ترک تریاک شامل استفاده از روشهایی مانند شوک درمانی و دستگاههای پیشرفته RTMS و EEG میباشد.
روشهای مختلفی برای ترک تریاک وجود دارد که شامل سمزدایی تدریجی و فوق سریع بدن از تریاک، بستری، درمانهای روانشناختی، تجویز داروهای ضدمخدر و غیره است. در کلینیک روزمهر با توجه به شرایط اعتیاد فرد شامل دوز و مدت زمان مصرف و همچنین با در نظر گرفتن شرایط بیمار شامل وضعیت سلامت جسمانی و روانشناختی، مناسبترین و جدیدترین روش ترک تریاک مطابق با روشهای نوین و به روز دنیا برای هر شخص در نظر گرفته میشود. به طور کلی فرایند درمان در کلینیک ترک اعتیاد روزمهر به شرح زیر است که پس از مشاوره اولیه با بیمار توسط روانشناس برای گرفتن شرح حال و بررسی نتیجهی آزمایشها و معاینات پزشکی انجام میشوند.
سمزدایی فوق سریع بدن از تریاک
یکی از روشهای مورد استفاده در این مرکز، سمزدایی فوق سریع بدن از تریاک است که UROD نیز نامیده میشود. البته این روش تنها در صورت تجویز پزشک متخصص ترک اعتیاد بر اساس شرایط جسمانی و در صورت دوز مصرفی بسیار پایین برای بیمار انجام میشود و در غیر این صورت، روش سمزدایی تدریجی به دلیل اثربخشی بهتر در ترک بدون بازگشت انجام خواهد شد.
بستری و سمزدایی تدریجی برای ترک تریاک
در صورت تعیین روش سمزدایی تدریجی و نیاز به بستری بیمار، در کلینیک روانپزشکی و ترک اعتیاد روزمهر این امکان برای بیماران فراهم شده که به صورت شبانهروزی، تحت مراقبت و بستری قرار گیرند و از خدمات روانپزشکان و روانشناسان مجرب ما بهرهمند شوند. به علاوه در طول دورهی بستری کلیه امکانات رفاهی و تجهیزات پزشکی در سطح بالا برای بیماران فراهم است تا این مسیر دشوار را با آرامش و بدون دغدغه سپری کنند. معمولا روش سمزدایی تدریجی بازدهی بیشتری نسبت به درمان اعتیاد با روشهای فوق سریع و بدون بستری دارد. چون بیماران علاوه بر نظارت شبانهروزی پزشکان، از حمایتهای کادر درمان و مزایای قرارگرفتن در فضایی عاری از دغدغه نیز بهرهمند میشوند.
رواندرمانی و مشاوره برای ترک تریاک
در بیشتر موارد، افرادی که درگیر اعتیاد و وابستگی به مواد مخدر مانند تریاک میشوند، همزمان با اختلالات دیگری نیز مواجه هستند که یا از قبل درگیر آن بودهاند یا ناشی از عوارض مصرف مواد اعتیادآور است. بنابراین لازم است در فرایند ترک تریاک به این مشکلات نیز توجه ویژهای صورت گیرد. چون این بیماریها علاوه بر اینکه در گرایش فرد به اعتیاد تاثیر دارند، در صورت مصرف مواد مخدر نیز شدت خواهند یافت. از جمله اختلالاتی که به صورت همزمان با سوء مصرف تریاک ایجاد میشوند، میتوان به اضطراب و افسردگی اشاره کرد و درمان آن در کلینیک ترک اعتیاد روزمهر شامل رفتار درمانی شناختی (CBT)، مشاوره و رواندرمانی فردی و گروهی، خانواده درمانی، و زوج درمانی میباشد. بررسیها نشان داده که درمان این اختلالات موجب کاهش احتمال لغزش و بازگشت به مصرف در بیمار میشود.
استفاده از ایمپلنت نالتروکسان برای ترک تریاک
یکی از بهترین روشهایی که می تواند در درمان وابستگی به تریاک موثر باشد، استفاده از داروهای ضدمخدر است. این دروها با مسدود کردن گیرندههای مغزی موادمخدر مانند تریاک، به مغز در بازیابی تغییرات ناشی از اپیوئیدها کمک میکنند. از جمله موثرترین این داروها نالتروکسان است که کاشت آن در کلینیک روانپزشکی و ترک اعتیاد روزمهر در فرایند درمان وابستگی به تریاک و پس از پایان دورهی سمزدایی انجام میشود. ایمپلنت نالتروکسان نقش موثری در کنترل وسوسه بیمار برای مصرف مجدد و درمان همیشگی دارد.
جدیدترین روش ترک تریاک چقدر طول میکشد؟
مدت زمان ترک تریاک به عواملی مانند شرایط جسمانی و سلامت روانشناختی بیمار، مدت زمان مصرف و دوز مصرفی روزانه بستگی دارد و میتواند در افراد مختلف متفاوت باشد. به طور کلی دوره بستری برای سمزدایی تدریجی بین 12 تا 14 روز است. ولی فرد باید پس از پایان دوره بستری و ترخیص، روند درمان را پیگیری کرده و جلسات فردی و گروهی با روانشناس خود را به صورت منظم ادامه دهد. همچنین بیمار باید مطابق با تجویز دکتر روانپزشک کلینیک، داروهای موردنیاز را مصرف کرده و ویزیت روانپزشک باید به صورت دورهای ادامه پیدا کند تا در صورت لزوم، میزان داروها و نوع آن با توجه به تغییر شرایط و وضعیت بیمار توسط پزشک تغییر کند. همچنین در صورت ایمپلنت داروی نالتروکسان لازم است بیمار شش ماه پس از کاشت دارو برای تمدید آن به کلینیک مراجعه نماید.
جدیدترین روش ترک تریاک چگونه عوارض ترک را کنترل میکند؟
مشکلاتی مانند بیخوابی، کمبود اشتها، بیقراری، عصبانیت و پرخاشگری، اضطراب، سردرگمی، تشویش، تعریق و لرز، رعشه دست، شعف عمومی بدن و دردهای عضلانی از جمله عوارضی هستند که پس از ترک مصرف تریاک برای بیمار به وجود میآیند. تمام این علائم به طور ویژه در هفته اول محرومیت و ترک آزاردهنده خواهند بود و در برخی موارد مخصوصا در ترک تریاک با روشهای خودسرانه میتواند موجب انصراف از روند درمان توسط فرد شود. ولی در صورت استفاده از جدیدترین روش ترک تریاک که برای هر بیمار متناسب با شرایط اعتیاد او در کلینیکهای معتبر ترک تریاک و برمبنای متد درمانی روز دنیا انجام میشود، این علائم آزاردهنده تا سطح قابل قبولی کنترل میگردد. همچنین حضور مستمر کادر درمان متخصص ترک اعتیاد موجب میشود تا فرایند سمزدایی و بهبودیهای پس از آن با کمترین مشکل برای بیمار سپری گردد. به علاوه، استفاده از رواندرمانی و ایمپلنت نالتروکسان نیز از جمله جدیدترین روش ترک تریاک به شمار میروند که با کنترل وسوسه مصرف مجدد تریاک، و عوارض روانشناختی پس از ترک، مانند استرسهای بازگشت به جامعه و محیط کار تأثیر بسیار زیادی در جلوگیری از عود بیماری دارند.
سخن نهایی
داشتن ارادهی قوی و انگیزهی ترک برای فرد بیمار تاثیر بسیاری در شروع روند درمان دارد، ولی فراموش نکنید که صرفا مصمم بودن و داشتن انگیزه نمیتواند بیمار را به درمان همیشگی برساند. ترک هر ماده مخدری مانند تریاک مسیری تخصصی و دشوار است که نیازمند نظارت شبانهروزی یک تیم پزشکی مجرب، تجهیزات و امکانات بیمارستانی کامل و دلسوزی و حمایت کادر درمان میباشد. همچنین استفاده از جدیدترین روش ترک تریاک به منظور تسهیل این فرایند برای بیماران ضروری است که تنها در کلینیکهای ترک اعتیاد دارای مجوز و دارای تجهیزات به روز امکانپذیر خواهد بود. برای طرح هرگونه سوال در مورد جزئیات جدیدترین روش ترک تریاک میتوانید با شماره 880694450- 021 با ما تماس بگیرید و از راهنماییهای مشاورین ما در کلینیک روانپزشکی و ترک اعتیاد روزمهر بهرهمند شوید.