واتس آپ کلینیک

راه های ترک اعتیاد به هروئین کدامند؟

راه های ترک اعتیاد به هروئین

با وجودی که ترک هروئین یکی از دشوارترین انواع ترک در میان مواد مخدر است، راه های ترک اعتیاد به هروئین در یک مرکز ترک اعتیاد تخصصی با روش‌های موثری انجام می‌شود. مصرف هروئین در بلندمدت باعث ورود سموم زیادی به بدن مصرف‌کننده خواهد شد. بنابراین توصیه می‌شود مراحل درمان وابستگی به این ماده مخدر با نظارت شبانه‌روزی کادر درمان متخصص ترک اعتیاد صورت گیرد تا از ادامه‌ی اثرات مخرب روی بدن بیمار جلوگیری کند. در این مطلب در مورد اثرات مصرف هروئین بر بدن مصرف‌کننده، راه های ترک اعتیاد به هروئین و علائم ترک این ماده مخدر توضیحات کاملی به شما ارائه می‌کنیم.

 

مصرف هروئین چه اثراتی روی بدن دارد؟

هروئین پس از مصرف، به سرعت وارد جریان خون می‌شود. از طریق جریان خون وارد مغز شده و به گیرنده‌های افیونی می‌چسبد. به همین دلیل، گفته می‌شود خاصیت اعتیادآوری بالایی دارد.

سمومی که از طریق مصرف هروئین وارد بدن می‌شود،  دو ارگان بدن را از همه بیشتر تحت تاثیر قرار می‌دهند و آن هم کبد و کلیه است. هم‌چنین مصرف هروئین در بلندمدت موجب افزایش فشار خون و کلسترول بالا در فرد می‌شود و تاثیرات منفی روی مغز خواهد گذاشت.

سایر عوارض هروئین بر بدن شامل موارد زیر است : 

  • حالت تهوع و استفراغ
  • گیجی و خواب‌آلودگی
  • عدم تمرکز و عدم هوشیاری
  • تنگی نفس و سرفه
  • مردمک‌های تنگ شده
  • کاهش اشتها و کاهش وزن
  •  یبوست
  •   HIVو هپاتیت
  • نارسایی و عفونت‌های قلبی
  • وزوز گوش یا سر
  • پوست سرد و خارش پوست
  • بی نظمی در قاعدگی زنان
  • سقط جنین، ناتوانی جنین یا زایمان زودرس در زنان باردار
  • اختلال دوقطبی
  • بیش‌فعالی

 

راه های ترک اعتیاد به هروئین کدامند؟

راه های ترک اعتیاد به هروئین شامل سم‌زدایی تدریجی و فوق سریع، روان‌درمانی و استفاده از داروهای ضدمخدر مانند ایمپلنت نالتروکسان است.

 

سم‌زدایی به عنوان یکی از راه های ترک اعتیاد به هروئین چگونه انجام می‌شود؟

اولین مرحله ترک هروئین، سم زدایی بدن برای خروج اثرات مخرب این ماده اعتیادآور از بدن مصرف‌کننده است. در کلینیک روانپزشکی و ترک اعتیاد روزمهر سم‌زدایی تدریجی هروئین از بدن بیمار به صورت بستری و تحت نظارت پزشک و روانپزشک متخصص ترک اعتیاد انجام می‌شود. هدف ما در فرایند سم‌زدایی، انجام این فرایند به صورت دقیق و کامل به همراه کاهش علائم محرومیت است.

در طی مدت زمان بستری که حدودا بین 12 تا 14 روز به طول می‌انجامد، تجهیزات و امکانات بیمارستانی برای حفظ سلامت بیمار به کار گرفته می‌شود و امکانات رفاهی برای بیماران خانم و آقا به صورت عمومی و اختصاصی فراهم است. در صورتی که دوز مصرفی بیمار بالا باشد و هروئین در بازه طولانی توسط فرد مورد استفاده قرار گرفته باشد، صرف دوره طولانی‌تری برای ترک این ماده مخدر لازم است.

انجام روش سم‌زدایی فوق سریع نیز به احراز شرایطی مانند وضعیت مناسب سلامت و پایین بودن دوز مصرفی به همراه کوتاه بودن مدت زمان مصرف هروئین نیاز دارد و در صورت تجویز پزشک متخصص ترک اعتیاد انجام می‌شود. فرایند ترک هروئین به روش سم‌زدایی فوق سریع همان‌گونه که از نامش پیداست، در مدت زمان کمتری یعنی در حدود 3 یا 4 روز قابل انجام است.

 

 

روان‌درمانی در راه های ترک اعتیاد به هروئین چه جایگاهی دارد؟

به دلیل وابستگی روان‌شناختی که مصرف هروئین مانند سایر مواد مخدر در کنار وابستگی جسمانی برای بیمار ایجاد می‌کند، روش‌های روان‌درمانی نیز در طی فرایند درمان وابستگی به هروئین در کلینیک روانپزشکی و ترک اعتیاد روزمهر به مراجعین ارائه می‌گردد. از جمله این خدمات روان‌درمانی می‌توان به مشاوره فردی، گروه‌درمانی، خانواده درمانی، زوج‌ درمانی، سکس تراپی و درمان شناختی رفتاری CBT را نام برد که توسط روانشناسان و روان‌درمانگران حاضر در کلینیک ترک اعتیاد روزمهر ارائه می‌گردد. هدف از روان‌درمانی در ترک اعتیاد مواد مخدر مانند هروئین کمک به درمان مشکلات روان‌شناختی بیمار و اصلاح نگرش‌های مرتبط با سوء مصرف مواد مخدر می‌باشد. هم‌چنین بیماران در این جلسات با مهارت‌های مقابله با استرس‌های زندگی و مشکلات اجتماعی آشنا می‌شوند و احتمال عود بیماری در این افراد پس ورود به اجتماع و روبرو شدن با عوامل محرک و وسوسه‌آمیز کاهش می‌یابد.  

 

آیا ایمپلنت نالتروکسان از راه های ترک اعتیاد به هروئین به شمار می‌رود؟

روش ایمپلنت نالتروکسان در کلینیک روانپزشکی و ترک اعتیاد روزمهر به عنوان یکی از موثرترین راه های ترک اعتیاد به هروئین به عنوان یکی از مواد مخدر دارای ویژگی اعتیادآوری ذهنی بالا ارائه می‌گردد. کاشت نالتروکسان که پس از مرحله‌ی سم‌زدایی هروئین از بدن قابل انجام است، موجب کاهش وسوسه‌ی فرد به مصرف مجدد این ماده مخدر پس از بهبودی و ترخیص از کلینیک می‌شود. به طور کلی نالتروکسان از جمله داروهای ضدمخدر به شمار می‌رود و با مسدود کردن گیرنده‌های افیونی در مغز بیمار، نقش موثری در موفقیت فرایند درمان وابستگی به مواد مخدر مانند ترک هروئین و ترک تریاک دارد.

 

کدام یک از راه های ترک اعتیاد به هروئین مناسب‌تر است؟

تجربیات متخصصین کلینیک روانپزشکی و ترک اعتیاد روزمهر در ترک هروئین نشان می‌دهد که برای درمان وابستگی به این ماده خطرناک، تلفیق روان‌درمانی و استفاده از داروهای ضدمخدر، پس از تکمیل مرحله سم‌زدایی موثرترین روش برای بیماران است. البته روش‌ مناسب سم‌زدایی، روش مناسب روان‌درمانی و داروی ضدمخدر مناسب برای هر بیمار باید توسط پزشک متخصص ترک اعتیاد و با در نظر گرفتن شرایط جسمانی، وضعیت روان‌شناختی و دوز و مدت زمان مصرف هروئین تجویز شود.

به علاوه روش مناسب ترک هروئین تحت نظارت کادر پزشکی متخصص ترک اعتیاد شامل پزشک، روانپزشک و روانشناس موجب کنترل عوارض ترک و کاهش دردهای خماری می‌شود. تحت حمایت این پزشکان مجرب، سیستم‌های مغزی و عصبی بدن شروع به سازگاری با عدم وجود هروئین می‌کنند و بدن به مرور قادر خواهد بود تا بدون بروز عوارض محرومیت، مانند گذشته به فعالیت خود ادامه دهد.

در کنار همه این موارد فراموش نکنید که انگیزه خود فرد برای درمان، حمایت خانواده و نزدیکان، اجتناب از روش‌های خودسرانه و ترک هروئین در منزل، شرکت در جلسات گروه درمانی برای تقویت انگیزه ادامه در کنار سایر بیماران، مراجعه منظم به روانپزشک و روانشناس مرکز ترک اعتیاد برای پیگیری روند درمان، سبک زندگی مناسب مانند ورزش، تفریحات سالم، و برنامه تغذیه جامع می‌تواند در کنار استفاده از روش مناسب ترک اعتیاد در یک کلینیک ترک اعتیاد دارای مجوز، نقش مکملی در تحقق ترک همیشگی برای بیمار داشته باشد.

علائم ترک اعتیاد به هروئین چیست؟

مصرف هروئین هرگز نباید با روش‌های ناگهانی و بدون نظارت کادر پزشکی متخصص ترک اعتیاد قطع شود. به دلیل این‌که علائم ترک مواد افیونی مانند هروئین شامل درد مفاصل، اسهال، تهوع و استفراغ، میل به مصرف شدید، تعریق شدید، رخوت و سستی، مشکلات خواب، لرزش، عطسه و آبریزش بینی، کاهش اشتها، پرخاشگری، پس از چند روز از مصرف آخرین دوز به اوج خود می‌رسد، فرایند سم‌زدایی بدن از هروئین باید در بهترین مرکز ترک اعتیاد و با حمایت کادر درمانی مجرب صورت گیرد.

البته علائم ترک این ماده مخدر برای همه‌ی بیماران یکسان نیست. روش مصرف هروئین، مقدار و مدت زمان مصرف، شرایط جسمانی و سابقه روان‌شناختی بیمار و به طور کلی میزان وابستگی به این ماده افیونی در عوارض ناشی از ترک آن تأثیرگذار هستند. مجموعه این عوامل مشخص می‌کند که عوارض ترک هروئین در یک بیمار شدید یا ضعیف بروز کند، پس از چند روز به اوج برسد و پس از چند روز التیام یابد. هم‌چنین بیماری که دارای سابقه ترک ناموفق مواد افیونی باشد، ممکن است با علائم شدیدتری مواجه گردد.

در نهایت توجه به این نکته ضروری است که همان‌گونه که در بخش‌های قبلی مقاله اشاره شد، انجام روش مناسب ترک اعتیاد به هروئین در یک کلینیک ترک اعتیاد تخصصی و معتبر، موجب تضعیف و درمان عوارض کوتاه‌مدت و بلندمدت ناشی از قطع مصرف هروئین در بدن خواهد شد.

 

سخن نهایی

انتخاب روش مناسب از میان راه های ترک اعتیاد به هروئین یکی از مهم‌ترین گام‌های این مسیر دشوار است. مشاورین مجرب ما در کلینیک روانپزشکی و ترک اعتیاد روزمهر آماده‌ی هرگونه راهنمایی و مشاوره به شما و حمایت از شما یا اعضای خانواده‌تان در کلیه‌ی گام‌های درمان وابستگی به این ماده مخدر هستند. برای طرح پرسش‌هایتان در مورد جزئیات فرایند ترک هروئین می‌توانید با شماره‌ 880694450- 021 با ما تماس بگیرید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x