کلینیک روانپزشکی و ترک اعتیاد روزمهر جدیدترین خدمات روانپزشکی ترک اعتیاد را به بیماران اعصاب و روان و دارای سوء مصرف مواد اعتیادآور ارائه میدهد. خدمات ما شامل تشخیص، ارزیابی، پیشگیری و درمان اختلالات روانشناختی است که در کنار مجهزترین امکانات هتلینگ و درمان وابستگی به مواد اعتیادآور به بیماران آقا و خانم در اتاقهای عمومی و اختصاصی، ارائه میگردد. همچنین بیماران در کل مدت درمان روانپزشکی تحت حمایت کادر پزشکی و روانپرستاران کلینیک هستند و به داشتن یک سبک زندگی سالم (تغذیه مناسب، ورزش منظم، خواب کافی و …) به دور از مواد اعتیادآور عادت میکنند.
روانپزشک متخصص ترک اعتیاد کیست؟
بطور کلی اعتیاد و سلامت روان افراد باهم مرتبط است و آنها میتوانند علت و معلول یکدیگر باشند. در واقع اول اعتیاد میتواند بوجود آمده باشد و سپس عوارض روانی حاصل آن ایجاد شود، یا اینکه اول مواردی مانند افسردگی وجود داشته باشند و سپس اعتیاد بوجود آید. یک مورد دیگر هم وجود دارد و آن بروز هم زمان اعتیاد و مسائل مربوط به سلامت روان است، که به آن اختلالات همزمان میگویند. هر یک از این موارد که باشد، درمان بخش روانی در پروسه درمان اعتیاد، بسیار ضروری میباشد و لازمه آن مراجعه به یک روانپزشک ترک اعتیاد است.
روانپزشک ترک اعتیاد تخصصی است که ارتباط مستقیمی با درمان وابستگی به مواد اعتیادآور و دیگر گونههای رواندرمانی دارد. در واقع چنین متخصصی در زمینه روانپزشکی، ارزیابی و تشخیص اختلالات روانشناختی، رفتاری و سوء مصرف مواد اعتیادآور از دانش و مهارت برخوردار است.
روانپزشک متخصص ترک اعتیاد چه وظایفی دارد؟
روانپزشک متخصص در زمینه تشخیص و درمان اختلالات سوءمصرف مواد اعتیادآور میتواند برای کنترل علائم بیمار اقدام به تجویز دارو نماید یا در صورت تشخیص، تنها به مشاوره و گفتگودرمانی بسنده کند. بسیاری از بیماران دارای وابستگی به مواد، همزمان به بیماریهای روانپزشکی هم مبتلا هستند. درمان این اختلالهای همزمان که روی یکدیگر تاثیر هم دارند، پیچیده است. به همین دلیل روانپزشک اعتیاد باید دارای تخصص و تجربه بالایی به منظور درمان همزمان این بیماریها باشد.
در واقع نقش روانپزشکان در ترک اعتیاد عبارت است از:
- نظارت بر برنامه درمانی در طول مدت برنامه، اطمینان از اینکه بیماران به برنامه های خود پایبند هستند و به پیشرفت خود ادامه می دهند.
- انجام ارزیابی شرایط بیماران و تعیین برنامههای درمانی مناسب
- آموزش بیماران در مورد ماهیت وضعیت و روند درمان، از جمله نحوه انجام آن و انتظارات
- انجام مشاوره و گفتگودرمانی با بیماران برای ارزیابی نیازهای سلامت روان و پیشبرد اهداف درمانی
- کار با بیماران به صورت انفرادی برای ایجاد برنامههای درمانی که متناسب با نیازهای خاص آنها باشد
- انجام تحقیق در مورد روشهای جدید درمان اعتیاد با استفاده از فناوری یا تکنیک های نوظهور
- تجویز دارو برای کمک به بیماران برای مقابله با علائم ترک در طول درمان یا پیشگیری از عود(دارودرمانی)
- ارائه مراقبتهای بعد از اتمام ترک اعتیاد، برای اطمینان از بهبودی کامل بیماران
- برگزاری جلسات درمانی با بیماران به صورت فردی یا گروهی(به منظور روان درمانی و گفتگودرمانی)
روشهای درمانی روانپزشک ترک اعتیاد
بنابراین روشهای درمانی روانپزشک ترک اعتیاد عبارتند از :
- گفتگو درمانی و مشاوره (به منظور تشخیص بیماریها و روان درمانی)
- دارو درمانی(در صورت بروز بیماری، برای درمان از دارو استفاده میشود)
در واقع از مزایای مراجعه به روانپزشک ترک اعتیاد، تشخیص اختلالات روانی و سپس روان درمانی و دارو درمانی جهت بهبود این بخش در کنار بهبود اعتیاد فیزیکی است.
انواع داروهای روانپزشکی و نقش آنها در ترک اعتیاد
بسته به نوع بیماری مربوط به سلامت روان، روانپزشک ترک اعتیاد به تجویز داروهای اعصاب و روان میپردازد. بیشترین داروهای تجویزی عبارتند از:
داروهای ضد افسردگی و ضد اضطراب: همانطور که از اسم آنها مشخص است، در موارد افسردگی و اضطراب تجویز میشود.
داروهای ضد روان پریشی: در صورت بروز علائم روان پریشی که از عوارض شایع اعتیاد است، استفاده میشود.
لیتیومها و داروی تثبیت کننده حالت: بالا و پایین شدن خلق و خو نیز از علائم شایع ترک و عوارض بروز مواد است، که برای درمان آن در کلینیک روانپزشکی ترک اعتیاد این دارو توسط روانپزشک ترک اعتیاد تجویز میشود.
قرص های خواب آور و آرام بخش های جزئی: به منظور اثرات آرامبخش تجویز میشود
نالتروکسان Naltrexone: نالتروکسان به عنوان داروی کمکی در درمان اعتیاد، استفاده میشود. این دارو در مرحله سم زدایی کاربرد دارد و کمک شایانی در پیشگیری از عود میکند. مهم ترین داروی روانپزشکی برای ترک اعتیاد، نالتروکسان است و کاربرد زیادی در پیشگیری از مصرف مجدد مواد مخدر دارد.
بهترین روانپزشک ترک اعتیاد چه ویژگیهای دارد؟
ویژگیهای بهترین روانپزشک ترک اعتیاد عبارت است:
دانش پزشکی: روانپزشکان اعتیاد، باید درک کاملی از شرایطی که نیازمند درمان است، داشته باشد. آنها باید بدانند که چگونه شرایط مرتبط با اعتیاد مانند سوء مصرف مواد، اختلالات سلامت روان و مسائل مربوط به سلامت جسمی را تشخیص دهند و درمان کنند. بهترین روانپزشک ترک اعتیاد در تهران، باید اثر اعتیاد بر بدن و نحوه درمان شرایط مرتبط با اعتیاد را بتواند تشخیص دهد.
مهارتهای ارتباطی: روانپزشک اعتیاد باید بتواند با بیماران خود و سایر متخصصان تیم پزشکی ارتباط برقرار کند. او باید قادر باشد اطلاعات پیچیده پزشکی را به گونهای توضیح دهد که بیمارانش درک کنند. روانپزشک ترک اعتیاد، همچنین باید توانایی برقراری ارتباط با خانواده و عزیزان بیماران را (در مورد برنامه اعتیاد و درمان بیمار) داشته باشد.
همدلی: روانپزشک ترک اعتیاد باید توانایی درک احساسات دیگران را داشته باشد. روانپزشک اعتیاد اغلب از همدلی برای کمک به بیماران خود استفاده میکند تا احساس راحتی و درک کنند. زیرا همدلی میتواند روی میزان تمایل بیماران برای درمان تاثیرگذار باشد و روند بهبودی آنها را آسانتر کند.
مهارتهای حل مسئله: روانپزشک ترک اعتیاد در ونک، اغلب از مهارتهای حل مسئله، برای یافتن بهترین گزینههای درمانی برای بیماران خود و همچنین یافتن راهحل چالشهایی که در طول درمان به وجود میآیند، استفاده میکند. مانند زمانی که بیمار مجددا شروع به مصرف مواد میکند یا زمانی که بیمار در پایبندی به برنامههای درمانی مشکل دارد.
مدیریت استرس: روانپزشکان اعتیاد اغلب ساعات طولانی کار میکنند و برنامههای سختی دارند. ممکن است در طول روز استرس بالا را در کلینیک روانپزشکی ترک اعتیاد تجربه کنند، بنابراین کنترل سطح استرس برای آنها مهم است. این میتواند در حفظ نگرش مثبت و ارائه خدمات با کیفیت به بیماران موثر واقع شود.
در کلینیک ترک اعتیاد روزمهر، تیم روانپزشکی از تمام ویژگیهای مذکور برخوردار است.
ارائه خدمات روانپزشکی ترک اعتیاد در کلینیک روزمهر چه مراحلی دارد؟
-
مشاوره و تشخیص
روانپزشکان مجرب کلینیک در ابتدا پس از معاینه و مشاوره با بیمار، دلایل، محرکها و مشکلات روانشناختی که موجب سوء مصرف و وابستگی بیمار به مواد اعتیادآور شده است را شناسایی میکنند تا بتوانند با توجه به شرایط بیمار، بهترین درمان روانپزشکی را برای درمان فرد و غلبه بر وابستگی به مواد مشخص نمایند. در واقع اقدام لازم برای بهبود اختلالات و کاهش علائم جسمانی و روانشناختی ترک مواد اعتیادآور، در طی دوره درمان توسط متخصصان روانپزشک در این مرکز انجام میشود.
-
تشخیص بیماری
سوءمصرف مواد اعتیادآور معمولا ریشه در وجود اختلالات روانشناختی زمینهای دارد. تشخیص درست و درمان مناسب این اختلالات، در کنار اجرای مناسبترین روش برای درمان وابستگی به مواد اعتیادآور، شانس درمان موفق بیمار و عدم بازگشت به مصرف مجدد را افزایش میدهد.
-
درمان دارویی
یدر کلینیک روزمهر فرایند بستری بیمار به منظور سمزدایی همزمان با درمان مشکلات روانشناختی با روشهای دارودرمانی تحت نظارت روانپزشک و روانپرستار صورت میگیرد. این سطح از مراقبت و نظارت روزانه پزشکی برای افراد دارای علائم ترک اعتیاد نسبتاٌ شدید و بلندمدت بسیار ضروری است و در بهبود سلامت روانشناختی آنان تاثیر قابل توجهی دارد.
نکته قابل توجه این است که تنها روانپزشک قادر به تجویز مناسبترین داروها است. به علاوه در صورت لزوم دوز مصرف داروها را به منظور کاهش علائم ناشی از قطع مصرف مواد اعتیادآور و کاهش تدریجی و ایمن مصرف این مواد تا رسیدن به قطع کامل تغییر میدهد. حتی پس از بهبودی نیز بیماران در جلسات منظم شرکت کرده و با توجه به نظر روانپزشکان مستقر در کلینیک، داروهای درمان روانپزشکی فرد در صورت لزوم تغییر میکند. این روند درمانی تا زمان بهبود بیمار و اطمینان از عدم بازگشت به اعتیاد ادامه خواهد داشت.
خدمات روانپزشکی ترک اعتیاد در کلینیک روزمهر چه مواردی را شامل میشود؟
روشهای درمان روانپزشکی کلینیک شامل مشاوره با بیمار، دارودرمانی و رواندرمانی هستند. مهمترین این خدمات شامل موارد زیر است:
- ارزیابی وضعیت بیماران برای تعیین ماهیت و میزان اختلالات روانشناختی
- بررسی سوابق پزشکی و روانپزشکی بیمار به منظور تشخیص دقیقتر بیماری و انتخاب مناسبترین روش درمان روانپزشکی ترک اعتیاد
- انجام تستها و آزمایشهای لازم برای تشخیص میزان و شدت وابستگی و یافتن بهترین روش ترک
- تجویز دارو توسط روانپزشک متخصص و برگزاری جلسات گروه درمانی تا ایجاد بهبودی
- ارائه آگاهی به افراد در مورد بیماریشان و علائم و عوارض آن
درمان روانپزشکی در کلینیک روزمهر برای چه بیمارانی قابل ارائه است؟
ارائه خدمات روانپزشکی مخصوص بیمارانی است که یا دارای اختلالات روانشناختی هستند یا در معرض هر دو بیماری سلامت روان و سوء مصرف مواد قرار دارند.
بیماران دارای اختلالات روانشناختی چه علائمی دارند؟
این اختلالات که طیف وسیعی از شرایط مغز و اعصاب را در بر میگیرد، شامل تشنج، کمبود توجه، نقص شناختی، افسردگی، اضطراب، خشم غیرقابل کنترل، سردرد میگرنی، اعتیاد، اختلالات خواب، اختلالات تغذیه، و غیره است. این مشکلات نقش قابل توجهی در ابتلا و البته شدت وابستگی به مواد اعتیادآور دارند.
در ادامه چند مورد از علائم بیماران اعصاب و روان که نیاز به درمان روانپزشکی، تحت نظر روانپزشک متخصص دارند، ذکر شده است.
- هذیانگویی
- شنیدن صداها و دیدن تصاویر غیر واقعی
- افکار خودکشی یا قتل
- بیخوابی برای زمان طولانی
- بیاشتهایی کاذب
- عوارض ترک مواد اعتیادآور
- ناتوانی در عملکردهای روزمره به دلیل نشانههای عدم تعادل روانشناختی
بهترین کلینیک روانپزشکی ترک اعتیاد در تهران
بهترین کلینیک روانپزشی ترک اعتیاد تهران، کلینیک روز مهر است. این کلینیک با ارائه امکانات هتلینگ و رفاهی و همچنین تیم متخصص متشکل از بهترین دکترهای فوق تخصص روانپزشکی، آماده ارائه خدمات به شما میباشد.
درمان روانپزشکی برای بیماران روانشناختی و ترک اعتیاد در کلینیک روزمهر چگونه است؟
در این بیماران که علاوه بر ابتلا به مشکلات و اختلالات روانشناختی، دچار سوء مصرف مواد اعتیادآور شامل مخدر، الکل، محرکها و روانگردان هستند، در صورتی بهبودی کامل محقق میشود که هر دو بیماری به صورت همزمان مورد درمان قرار گیرند. به عنوان مثال، اگر فرد مصرفکننده دچار بیماری دوقطبی هم باشد، لازم است در دوره ترک اعتیاد، تحت نظر روانپزشک متخصص ترک اعتیاد و روانشناس درمان شود. درمان روانپزشکی در چنین افرادی به پیشگیری از عود و جلوگیری از لغزش پس از بهبودی کمک بسیاری خواهد کرد.
برای اطلاع از روشهای درمانی روانپزشکان کلینیک روانپزشکی و ترک اعتیاد روزمهر با شماره 88069445 – 021 با ما تماس بگیرید، مشاوران ما آماده پاسخ به هر گونه پرسش در مورد شرایط خاص شما یا عزیزانتان هستند.